Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
13

Spanyolország/ Spain

0 Komment
0 Reblog

A forró tengerpart, az izzó Flamenco, a bikafuttatás, a tapas otthona. A csodálatos, lenyűgöző városoké, és a nyaralóké, akik tavasztól őszig beveszik az egyik legnépszerűbb turisztikai célpontot. Kalandozz velünk lélekben és képekben Te is. Merülj el Spanyolország különleges hangulatában!

 

A flamenco gyűjtőnév a spanyolországi Andalúziában élő cigányok által a 18–19. században elterjesztett népzenei és táncstílusokra. Legősibb formája az ének (cante), amihez hangszeres kíséret (toque) és tánc (baile) kapcsolódhat.Mivel a flamenco tükre a spanyol cigányok életének, a teljes emberre hatást gyakorol: viselkedésében, életfelfogásában, öltözködésében, szerep-mintáiban, teljes valójában érzékelhető hatása. Mindenki aki érzi, mindenki aki átéli részt kap világából. A nép az éneken, a gitárjátékon és a táncon keresztül máig őrzi a "flamenco esszenciát", a flamenco szabályait, törvényeit.A flamenco, mint az ősi táncok, a mágikus rítusok szabályai szerint épül föl: a kör, a ceremóniamester és a résztvevők alkotják alapját.

Gaudi ház- Barcelona: A híres katalán építész, Antoni Gaudí épületei közül 1984-ben és 2005-ben összesen hét került fel a Világörökség listájára, mint annak a kivételes kreativitásnak a bizonyítékai, mellyel Gaudí hozzájárult a 19. század végének és 20. század elejének építészeti és építéstechnológiai fejlődéséhez. Az épületek többsége Barcelonában található.

 

 

 

Képek forrása: Pinterest

12

Régimódi esküvő/ Vintage wedding

0 Komment
0 Reblog

A nyár az esküvők szezonja. Ma már a legkülönfélébb, legextrémebb körülmények közt kimondhatjuk a boldogító igent, mi most mégis a klasszikus, romantikus házasságkötés világában merülünk el. Tarts velünk Te is! :)

 

Most is örök divat a klasszikus fazonú, visszafogott esküvői ruha, amiben egy napra igazi hercegnőnek érezheti magát a menyasszony.

 

 

Sokan szívesen tartják az esküvőjüket country hangulatú környezetben és a fotóikat is ebben a hangulatban készíttetik el.

 Fotók: Pinterest

11

Tengerre fel! /Let's got to the beach

0 Komment
0 Reblog

A fürdőruha és a nyilvános fürdőzés ma már részese a mindennapi életünknek. Természetes, hogy aprócska bikiniben, vagy épp divatos fürdőruhában megyünk ki a strandra, ahol barnára sülünk, és élvezzük a víz hűsítő hatását. De korántsem volt ez mindig így. A nyilvános fürdőzés az 1800-as évek végén kezdett eltrejedni, de akkor a nők még tetőtől talpig ruhában mehettek csak a partra. A bikini, mint olyan csupán az ötvenes-hatvanas években jelent meg. A ruhadarab elterjedése Brigitte Bardot nevéhez fűződik, aki 1957-ben, az És Isten megteremté a nőt című filmben viselt bikinit.

Ha te is szeredsz kicsit elmerengeni a régi korok képein, hangulatán, divatján, akkor nézegess néhány fotót az elmúlt évtizedek fürdőruhadivatáról.



 

 

 

 

 

 

 

25

Provence

0 Komment
0 Reblog

A franciák azt mondják, hogy "elutazni annyi, mint meghalni egy kicsit". Ezt sohasem hittem, mert szeretek utazni, s valahányszor vonatra szállok, úgy érzem, hogy újra éledek.
Kosztolányi Dezső

 

 

 

 

 

 

 

25

Borúra derű/ Sunshine for all

0 Komment
0 Reblog

Ezen az esős reggelen mosolygós, napsütötte képekkel idézzük meg az elmúlt napok fényárban úszó, madárcsivitelős hajnalait. Egyúttal kérnénk vissza a nyarat. Köszönjük :)

 

 

Hirdetés

Utoljára kommentelt bejegyzések

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />

Utolsó kommentek