Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
28

Férfiszépség/ Beauty of men

0 Komment
0 Reblog

"A férfi, aki vonz engem, lehet magas vagy alacsony, szőke vagy barna, jóképű vagy kevésbé jóképű. A vonzó külső egymagában nem feltétlenül van hatással rám. Ha egy férfi rendelkezik azzal a meghatározhatatlan tulajdonsággal, amelyet nem tudok másként hívni, mint "melegség" vagy "vonzerő", akkor jól fogom érezni magam mellette."

Audrey Hepburn

Steve McQueen

28

Modern klasszikusok/ Modern icons

0 Komment
0 Reblog

"A stílus annyi, mint tudni, hogy ki vagy, hogy mit akarsz mondani, és fütyülni minden másra."

Kim Cattrall

Lady Gaga

28

A tökéletesség maga/The perfection itself

0 Komment
0 Reblog

"Whoever knows her and has been able to experience her has experienced perfection itself."

"Ha bárki megismerte és megérezte őt, az magát a tökéletesség tapasztalta meg."

Jean Cocteau

28

Törékeny szépség/ Fragile beauty

0 Komment
0 Reblog

Amikor az 1819-es Szalonban Ingres kiállította A nagy odaliszkot, heves ellenérzéseket váltott ki vele a műkritikusokból, akiket meghökkentett a nőalak önkényes kidolgozású anatómiája,amely hárommal több csigolyát mutatott a szokásosnál.

Pedig nem volt szó másról, mint hogy a festő a manierista torzítás eszközével élt tudatosan, hogy a kép érzékiségét fokozza. Ingres a festmény elkészítésére Napóleon nővérétől, Caroline Murat nápolyi királynétói kapott megbízást. Így alkotta meg azt az aktképét, amely stílusukban oly különböző művészekből, mint Degas és Picasso, váltott ki egyforma elragadtatást. Formailag szembeszökő, hogy a vonal és a rajz szerepe fontosabb, mint a színé.

Jean Auguste Dominique Ingres 1814-es A nagy odaliszk című festményét Michael Thompson gondolta újra a Vanity Fair 2000-es kiadásában Julianne Moore-al. 

Kép forrása: partnouveau

26

Divat ikonok /Fashion icons

0 Komment
0 Reblog

Vannak olyan belső tulajdonságok, amelyek elévülhetetlenek, és vannak olyan sugárzó személyiségek, amelyek akár haláluk után is tündökölnek, sosem képesek kihunyni. Mert olyan értéket, irányt, példát mutatnak, melyek időtlenek és minden korban mondanak valami újat.

Marilyn

Hirdetés

Utoljára kommentelt bejegyzések

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />

Utolsó kommentek